/Kako će izgledati MŽNL sljedeće sezone? PO OBIČAJU DOSTA ĆEMO ČEKATI SLUŽBENI IZGLED LIGE
kaptol kutjevo buk0030

Kako će izgledati MŽNL sljedeće sezone? PO OBIČAJU DOSTA ĆEMO ČEKATI SLUŽBENI IZGLED LIGE

Međužupanijsku ligu Slavonije i Baranje čeka prilično velika rekonstrukcija, a po nama trebala bi biti i veća. Zrinski je osvojio naslov prvaka i siguran je putnik u 3. HNL Istok. Ligu sigurno napušta i posljednji Slavonac koji se vraća u osječku 1. ŽNL. Kako će liga izgledati sljedeće sezone?

S obzirom da 3. HNL napuštaju četiri kluba, Osijek II, BSK i Međimurje idu među drugoligaše dok iz lige ispada Varteks koji ne dolazi u našu MŽNL vrlo je izgledno da se put u trećeligaško društvo otvara i Vihoru. Jelisavčani bi mogli imati problema s licencom za 3. HNL što bi mogla biti prilika za Slogu koja je pitanje licence već riješila. Naravno, ne možemo to prejudicirati, nije toliko ni bitno za ovu priču tko će otići, nego da će vjerojatno iz lige otići 3 kluba.

Gotovo sa sigurnošću se može reći da će tri sudionika kvalifikacija igrati u MŽNL sljedeće sezone. Na koji način će se do toga trećega doći ostaje za vidjeti, no u neformalnim razgovorima istaknuto je da bi poraženi iz prvog kruga dodatno razigravali što je zapravo i jedino pošteno i sportSki. Borac Agrar može slaviti ovakav rasplet, unatoč očajnoj sezoni sačuvali su status, a iz razgovora s njima saznali smo da njihova želja nije sporna, da oni žele i sljedeće sezone biti dio ovog natjecanja, a naravno planiraju posložiti konkurentniju momčad.

Sutra se igraju prve utakmice kvalifikacija, ovakav rasplet sigurno skida dio tereta s momčadi, no naravno svi žele što prije riješiti svoj status i malo odmoriti pred početak priprema za novu sezonu.

Ovo su neslužbene informacije koje su lako podložne izmjenama, ali stvari bi se na kraju trebale razviti u tom smjeru. Trojac koji će sljedeće sezone osvježiti ligu traži se među kvartetom Amater, Dilj, Kutjevo i Radnički, s tim da ponavljamo stav praktično svih nogometnih djelatnika, osim jednog dijela onih koji odlučuju, da bi prvaci svih ŽNL morali imati izravan put u viši rang.

Podijeli
  •  
  •  
  •