/Brođanke dočekuju Trešnjevku, Požežanke u Splitu NASTAVLJAJU SE KOŠARKAŠKA NATJECANJA
bns brod na savi

Brođanke dočekuju Trešnjevku, Požežanke u Splitu NASTAVLJAJU SE KOŠARKAŠKA NATJECANJA

Nakon blagdanske pauze sljedećeg vikenda nastavljaju se košarkaška uzbuđenja u elitnom razredu ženske košarke, a obje naše ekipe očekuju teška iskušenja, Borđanke pred svojim gledateljima a Požežanke u srcu Dalmacije.

Na Vijuš u subotu u 16,00 sati stiže nezaustavljiva Trešnjevka, jedina ekipa bez poraza u aktualnoj sezoni koja opasno prijeti zaustaviti višegodišnju dominaciju Medveščaka. Upravo je Medveščak i bio jedina ekipa koja je odigrala egal utakmicu s Trešnjevkom, sve ostalo su zaista dominantno i lako odvele u svoju korist. Jasno je da je to susret u koji Brođanke ulaze bez ikakvog imperativa izuzev onoga da se da svoj maksimum na parketu. Trešnjevka je kvalitetnija ekipa, ne možemo reći i iskusnija s obzirom da njihovu igru nose tri mlade igračice Erjavec, Kostić i Mühl, pa se možemo nadati da će Rimarčukova ekipa agresivnom ali i pametnom igrom što duže držati priključak i dobrom partijom napuniti baterije samopouzdanja za nastavak sezone.

Požežanke u subotu u Splitu  igraju utakmicu sezone. Pobjedom na Gripama Englamnova ekipa bi definitivno ostala u igri izboriti čak i doigravanje drugi puta za redom, poravnale bi se sa Splićankama i ostale na korak do tog 4. mjesta, dok bi poraz značio kraj sezone i puko odrađivanje sezone do kraja. U požeškom dvoboju ove dvije ekipe slavile su Splićanke i to s uvjerljivih 17 poena prednosti, no bez obzira na to tu je riječ o izjednačenim ekipama i mogu Plamene do velikih bodova u Splitu. Ključ će uz obranu biti igra pod koševima gdje će se Halimić morati vratiti u formu kakvu je pokazivala sredinom sezone, ako uspije neutralizirati Maju Puljić i Antoniju Chiabov koje su najbolje skakačice Splita, a onda se otvori šut sestrama Lovrić i Kristini Soldo mogao bi to biti ugodan izlet na Jadran uz dodatni teret u autobusu na povratku u Zlatnu dolinu.

Podijeli
  •  
  •  
  •