/Borovčani uvjerljivi protiv Grafičara UTAKMICA SEZONE ZA BOROVO
IMG_20180414_205518

Borovčani uvjerljivi protiv Grafičara UTAKMICA SEZONE ZA BOROVO

Nakon poraza od ekipe Istrauna u prošlom kolu, košarkaši Borova imali su imperativ pobjede na domaćem terenu protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak – Grafičara iz Ludbrega. No, pokazalo se kako su Borovčani umnogome napredovali i da to nije ista ekipa od početka sezone.

Od uvodnog podbacivanja prednost domaćina je rasla, bilo je tu i atraktivnih poteza, a kada je centar domaćina Toni Kovač ubacio tricu za 68:43, bilo je sasvim jasno da bodovi spasa ostaju u Vukovaru. Ujednačen napad Borova, u kojem su se svi igrači upisali u listu strijelaca, predvodili su bekovi Srđan Brocić i Juraj Boras sa 14 ubačaja, a po 13 su dodali centri Dino Radoš i Toni Kovač. Svakako valja napomenuti doprinos kapetana Mihaela Bekavca i svestranu igru uz 7 koševa, 5 skokova i 8 asistencija. Kod gostiju kapetan Luka Prpović je ubacio 13 uz 9 skokova. Dva kola prije kraja Borovčani su u sigurnoj zoni, a za osiguranje prvoligaškog statusa i dogodine, dovoljna je još jedna pobjeda – gostovanje u Virju kod Podravca, ili domaći susret protiv Pule.

Goran Gunjević (trener Borova) – Odigrali smo dobru utakmicu, jednu od boljih ove sezone i mislim da smo u potpunosti zasluženo slavili. Grafičar nije loša ekipa, razlog pobjede je dobra igra mojih igrača. Cijelu sezonu dobro treniramo i to nam se sada vraća.

KK Borovo – KK Grafičar  93:59

KK Borovo: Brocić 14, Jovanović 7, Šarac 1, Bobinac 2, Boras 14, Miljanić , Bekavac 7, Rajšić 9, Žulj 2, Kapović 6, Kovač 13, radoš 13

KK Grafičar: Nakić 5, Mat. Novak 7, Petrović 8, Štefan 4, Šamarija 2, Mar. Novak 10, Stjepić, Prpović 13, Turek, Poljak 10

SD „Borovo, Vukovar – gledatelja 200

Suci – Hrvoje Pecinger, Josip Mikulić i Boris Hartman

Opunomoćenik – Jozo Plazonja

GC

Tekst i foto – KK Borovo (Siniša Đurić)

Podijeli
  •  
  •  
  •