/Bjelica najbolji klupski trener Europe OSJEČANINU VELIKO PRIZNANJE ZA 2018. GODINU
49814829_1189115767903394_6087624832181075968_n

Bjelica najbolji klupski trener Europe OSJEČANINU VELIKO PRIZNANJE ZA 2018. GODINU

Osim što sa svojim stožerom priprema prvu momčad zagrebačkog Dinama za nastavak sezone, za vrijeme boravka u Turskoj Nenad Bjelica imao je čast sudjelovati i predavati na istaknutom FIFEX kongresu organiziranom od strane Turskog nogometnog saveza i UEFA-e u Beleku u subotu, 12. siječnja.

Bjelica je na engleskom jeziku održao jednosatno predavanje na temu kontranapada, a uz opširnu teoriju pojasnio je ideju kontranapada na konkretnim primjerima igre i akcija Dinama, i to posebno u UEFA natjecanjima ove sezone, kvalifikacijama za Ligu prvaka i grupnoj fazi Europa lige.

Na kraju predavanja trener Bjelica dobio je veliko priznanje od strane domaćina, udruženja turskih trenera, nogometnog saveza Turske i UEFA-e, a to je nagrada Fifex-a za najboljeg stranog klupskog trenera Europe u 2018. godini.

Nakon što je ostvario jedan od povijesnih uspjeha s Dinamom, nakon 49 godina osigurao proljeće u Europi uz sjajnu momčad koju Dinamo ima, i dobio priznanja Sportskog saveza Grada Zagreba za najboljeg nogometnog trenera 2018. godina, i ova je nagrada dodatni uspjeh i ogromno priznanje europskih stručnjaka i organizacija za njegov rad.

– Ovakve su konferencije jako lijepa stvar. Kad ste u ulozi učenika i profesora. Već desetak godina držim predavanja na konferencijama. Bio sam par puta i na našoj trenerskoj akademiji u Hrvatskoj tako da za mene ništa novo. Svakako lijepo iskustvo, u jednoj nogometno važnoj zemlji, ovo je velika stvar za mene. Okupilo se puno renomiranih trenerskih lica i sretan sam što sam dobio poziv za sudjelovanje. Nisam uopće očekivao ovu nagradu za najboljeg stranog trenera niti mislim da ja to jesam, ali poštujem njihovu odluku i sretan sam – rekao je trener Modrih skromno nakon predavanja i dodjele nagrada.

Izvor: GNK Dinamo

Podijeli
  •  
  •  
  •