/Bijelo-plavi danas gostuju kod „Lokosa“ u 5. kolu HNL-a NEMA PRVE I PRIČUVNE MOMČADI
osijek nkos 2

Bijelo-plavi danas gostuju kod „Lokosa“ u 5. kolu HNL-a NEMA PRVE I PRIČUVNE MOMČADI

Bijelo-plavi danas gostuju kod „Lokosa“ u 5. kolu HNL-a.

Otputovali su Bijelo-plavi u Zagreb, gdje ih u subotu navečer očekuje prvenstvena utakmica protiv Lokomotive, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Trener Zoran Zekićnema na raspolaganju sve igrače iz prethodnih ogleda, međutim, ne razmišlja na način da bi to mogao biti hendikep za njega i njegovu momčad.

Činjenica je da je jako lijepo razdoblje iza nas, prvenstveno misleći na pobjede protiv PSV-a i Rijeke. No, u subotu je već novi izazov, a nije baš da nemamo problema uoči ogleda s Lokomotivom. Neki su nam igrači izvan stroja, što zbog ozljeda i zdravstvenog stanja, odnosno umora, tako da ćemo ponovno na teren izvesti nešto drugačiju momčad. Dakako da nam nije ni na kraj pameti podcjenjivati domaćina u Kranjčevićevoj, ali sigurno je da nećemo podcjeniti vlastite mogućnosti. Tri boda jednako vrijede u svakoj utakmici, kako protiv Rijeke, tako i u dvoboju s „Lokosima“. Tako se trebamo i postaviti, pa se nadam da će se moji igrači ponašati profesionalno i postaviti na način kako je to bilo protiv Dinama u Gradskom vrtu jer nas zaista očekuje zahtjevna utakmica i zbog dobrog protivnika i uslijed poteškoća o kojima sam govorio na početku.

„Imat ćemo dovoljno svježine“

Kada govorimo o Lokomotivi često spominjemo njihovu motoričnost i činjenicu da imaju dosta brzih i neugodnih igrača u svojim redovima i svima mogu biti neugodan takmac…

Dobro, to je već godinama karakteristika njihove momčadi. Rekao bih da imaju jako dobar balans, dobro obavljenu selekciju, a nisu pod nekakvim pritiskom što se tiče rezultata i plasmana. Znamo da imaju istaknutih pojedinaca, tu prije svega mislim na mladiće Majera i Ivanušec a, doveli su i stopera Datkovića, tu su još Šunjić i svi ostali. Bit će to teška utakmica, no vjerujem da će nam momčad biti na visokoj razini, oni koji će igrati imaju dovoljno svježine da odgovore postavljenim zadaćama od samog početka susreta i nadam se – najboljem.

Nema nikakvog alibija!

Kao pozitivan primjer Zekić je spomenuo nedavni ogled s Dinamom u Gradskom vrtu, kada je pružio priliku igračima iz drugog plana, koji su do sada manje igrali, a bili su sasvim dobri na terenu…

Pričali smo nakon te utakmice da sam bio ponosan na način kako su naši igrači iznijeli i odradili taj derbi, tako da nešto slično očekujem i ove subote. Razgovarali smo o tomu i prije početka sezone, da nam nužno treba širina kadra, a nju je moguće imati samo kroz utakmice. Uostalom, svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, neka se svi nametnu i olakšaju mi posao u izboru najboljeg sastava. Iluzorno je pričati o tome koliko su motivirani jer to ne smije uopće biti upitno. Svi su među njima zdravi, prošli su pripreme i neka se dokazuju kada dobiju priliku. Dakle, u svemu tome nema nikakvog alibija ni za njih, ni za mene, a ni u kontekstu konačnog ishoda utakmice s Lokomotivom.

Foto/Izvor nk-osijek.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno prvotimac NK Kutjevo, člana 1. ŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.