/Biciklisti ‘Bosuta’ odlični na Europskom kupu u Pragu BICIKLIZAM ZA OSOBE S INVALIDITETOM
bk osi bosut vinkovci

Biciklisti ‘Bosuta’ odlični na Europskom kupu u Pragu BICIKLIZAM ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Biciklisti BK OSI ‘Bosut’ Vinkovci,  Antun Ramač, Mario Alilović, Ivan Perša i Anđelo Eškinja  su pod vodstvom izbornika Tomislava Zadre i trenera Mate Džalte, sudjelovali na Europskom kupu P1 u biciklizmu za osobe s invaliditetom, koji je održan protekli vikend u Pragu u Češkoj.
Ova utrka europskog kupa ima dugu tradiciju te je organizirana na visokoj razni u glavnom gradu Češke, a na prestižnom natjecanju nastupili su biciklisti iz 15-tak država, uz nekoliko najboljih svjetskih biciklista i aktualnih svjetskih prvaka.
Biciklisti svih kategorija invaliditeta su nastupali u cestovnim utrkama i utrkama na ‘kronometar’ bicikala, tandema, tricikala i handy-bicikala, a svi su vozili na istom krugu, ali utrkama različite duljine. Krug duljine 3,3 km bio je izuzetno tehnički zahtjevan, bez ravnog dijela, osim startno-ciljnog prostora.
Prvi dan vožene su cestovne utrke, gdje su naši natjecatelji ostvarili slijedeći plasman: Mario Alilović bio je 1. u kategoriji T1, u utrci u 5 krugova. Antun Ramač je, nakon velike borbe s izravnim konkurentom za podij, osvojio 3.mjesto u kategoriji T2, na dvostruko dužoj dionici. Anđelo Eškinja je osvojio 4.mjesto u kategoriji C3 u utrci duljine 13 krugova.
U utrci na ‘kronometar’ koja je održana idući dan Ivan Perša je bio 4. u kategoriji bicikla C4, a pobjedu je odnio aktualni svjetski prvak iz Njemačke. Anđelo Eškinja ostvario je isti plasman u kategoriji C3, Antun Ramač bio je 3. u kategoriji tricikla T2, dok je Mario Alilović bio najupješniji u kategoriji T1.
Tri natjecatelja biciklističkog kluba osoba s invaliditetom ‘Bosut’ nastupila su na otvorenom prvenstvu Srbije za osobe s invaliditetom, pod vodstvom trenera  Mate Džalte. Utrke biciklista s invaliditetom održane su u Beogradu na istoj stazi na Kalemegdanu gdje i Otvoreno prvenstvo Beograda za mlade kategorije.
Prvo su startali vozači tricikla, u utrci od 10 krugova, među kojima i dva vinkovačka natjecatelja. U utrci je pobijedio je Mario Alilović, kategorije T1,  dok je u drugo mjesto osvojio Antun Ramač, kategorije tricikla T2.
U zajedničkoj utrci biciklista kategorije C1-5, drugo mjesto osvojio je Ivan Perša, u kategoriji C4, u utrci koja je vožena u 30 krugova.
Idući vikend vinkovačke parabicikliste očekuje posljednja utrka u ovoj sezoni, nastup u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji na Europskom kupu u Pragu.
Izvor: BK Sokol
Podijeli
  •  
  •  
  •