/Belišće istupilo iz prve košarkaške lige BOROVO JEDINO PREDSTAVLJA REGIJU ISTOK
Foto: FB KK Belišće

Belišće istupilo iz prve košarkaške lige BOROVO JEDINO PREDSTAVLJA REGIJU ISTOK

Veliki projekt HKS-a, jedinstveno drugoligaško natjecanje (u nastavku teksta Prva liga) nije niti krenulo, a problemi su već isplivali na površinu. Umjesto planiranih 14 klubova, u sezonu će krenuti njih 12 – javlja portal Crošarka.hr.

Ovo nije članak o tome da Prva liga nije potrebna. Potrebna je itekako jer razlike između klubova u dosadašnjim A-2 ligama ponekad su bile toliko velike da su utakmice znale završavati i po 60-70 razlike. Kvaliteta se razvodnila po regijama, a jake utakmice za ambicioznije klubove mogle su se nabrojati na prste. Mladi igrač koji se kali u takvom natjecanju ne može dovoljno napredovati, a kao konačnu posljedicu neorganiziranosti dobijemo rezultat reprezentacije koji izostaje iz godine u godinu. Da ne spominjemo činjenicu da je broj drugoligaša bio najveći u Europi.

Svima je bilo jasno da nešto treba mijenjati, a svaka promjena uz pozitivne strane ima i one negativne. Viši rang nosi i veće financijske obaveze koje su najveći problem klubova. Nažalost, kao i u gotovo svakom aspektu života u Hrvatskoj, Slavonci najlošije stoje. Košarkaški klub Belišće bio je primoran odustati od natjecanja u Prvoj ligi. U nastavku slijedi priopćenje KK Belišća HKS-u.

“Na sastanku upravnog odbora KK Belišće donesena je odluka da se u sezoni 2017/2018. KK Belišće ne natječe u Prvoj ligi. Odluku smo nažalost bili primorani donijeti zbog novih okolnosti u i oko kluba što bi u konačnici dovelo u pitanje redovno nastupanje u ovako visokom stupnju natjecanja. KK Belišće će se u nadolazećoj sezoni natjecati u Drugoj ligi Istok.”

Tako jedini predstavnik Slavonije i Baranje u ovom natjecanju ostaje Borovo koje će u prvom kolu na gostovanje u Veliku Goricu.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •