/Belišćanke i Osječanke najbolje otvorile 1. B NOL ODIGRANO JE DRUGO KOLO NOVE SEZONE
mika

Belišćanke i Osječanke najbolje otvorile 1. B NOL ODIGRANO JE DRUGO KOLO NOVE SEZONE

Prva B Nacionalna odbojkaška liga Istok proteklog je vikenda bila u znaku 2. kola u kojem su dominirale gošće koje su osvojile 7 bodova od mogućih 9. Najbolji start upisale su Belišćanke i Osječanke, dok su ugodno iznenađenje svakako požeške odbojkašice.

Odbojkašice Belišća najbolje su otvorile sezonu, one su krenule s dvije zaista vrlo uvjerljive pobjede protiv ekipa iz Slavonskog Broda. Ovoga puta igrale su na Savi, a nastradala je Kolonija. Mlade domaće igračice su pružile dobar otpor, no u svakoj završnici seta gošće su bile sretnije, spretnije i definitivno iskusnije pa su bodovi otišli prema Belišću. Druga ekipa ŽOK Osijeka je isto tako krenula s dvije pobjede, nakon pobjede nad Lingom u gradskog derbiju, sada su slavile protiv Vinkovaca. Domaće odbojkašice su bolje otvorile utakmicu i osvojile prvi set, u drugom se vodila borba do samog kraja gdje su Osječanke ipak slavile, a onda na krilima toga prilično lako osvojile i treći set i došle do prednosti. Nakon toga su se domaće igračice probudile, odigrale odličnu odbojku no gošće su u superneizvjesnoj završnici ipak imaju više koncentracije i sva 3 boda odlaze put Osijeka.

Najuzbudljiviju utakmicu 2. kola u Osijeku su odigrali Linga i Vallis aurea koja bi mogla biti najugodnije iznenađenje ove sezone. Požežanke su se u Osijeku vratile iz rezultatskog minusa, Linga je dosta lako povela 2:0 i činilo se da će to biti rutinska pobjeda, no gošće su tada ubacile u višu brzinu i u dva neizvjesna seta osigurale barem bod, a onda je u 5 ponovno nakon uzbudljive završnice Linga ipak došla do onog drugog, odnosno trećeg boda.

5. 0 – OK POSAVINA BROD
6. OK KOLONIJA – OK BELIŠĆE 0:3 (20:25,21:25,23:25)
7. OK LINGA – ŽOK VALLIS AUREA 3:2 (25:21,25:15,23:25,25:27,15:13)
8. ŽOK VINKOVCI – ŽOK OSIJEK II 1:3 (25:19,23:25,17:25,26:28)

U trećem kolu odmaraju odbojkašice ŽOK Osijeka II, a 4. i 5 . studenog sastaju se:

Podijeli
  •  
  •  
  •