/Baranjske dvojke u olimpijski ciklus Jurice Bešlića NOVA KOLUMNA IZ ZLATKOVOG LABORATORIJA
olimpijske igre

Baranjske dvojke u olimpijski ciklus Jurice Bešlića NOVA KOLUMNA IZ ZLATKOVOG LABORATORIJA

Evo da se i ja javim, sa vremenskim odmakom od dva tjedna u kojoj sam patio od kreativno inspirativne depresije, kako bih prokomentirao najnovija događanja u amaterskom nogoloptanju naše regije. Nakon što sam pročitao sve moguće izvještaje sa tekmi, odlučio sam danas prokomentirati par tema, odnosno liga i pokojeg aktera.

No krenimo redom. Za početak bi se osvrnuo na baranjsku 2. ŽNL, koja s obzirom na proteklo kolo ima novo ime “Nogomet u zemlji čudesa”. Inače je cijelo kolo proteklo u znaku broja dva. Inače se broj dva ili ti dvojka kod nas koristi kao znak odjebavanja pa se slobodno može reći da su baranjski drugoligaši odjebali logiku. U derbiju kola između Bratstva iz Jagodnjaka i NK Grabovca, iz istoimenog mjesta, u tekmi, gotovo međunarodnog karaktera, gostima su poništena dva zgoditka. NK Mladost iz Čeminca započela je tekmu sa osam igrača, pa su se još dvojica dala nagovoriti da dođu, pa su vodili 2:0 i na koncu izgubili. U Dražu su domaćini gubili pa doveli utakmicu u egal, pa usput u istoj minuti izgubili dva igrača, hvala bogu ne zbog ozlijeda, nego zbog neupućenosti u bonton, pa na kraju pobijedili s dva razlike. Nezadovoljan valjda takvim raspletom situacije, pripadnik domaćih snaga reda je htio uskočiti u svlačionicu sudaca, inspiriran zasigurno Khabibovim skokom u publiku. U biti nema puno razlike između Draža i Las Vegasa. Vrte se milioni i tu i tamo. U Baranjskom Petrovom Selu su gosti iz Suze, nabrzinu progutali dva gola, pa su nakon trećeg, onako timski i složno, kako svaki trener priželjkuje, da mu ekipa izgleda na terenu, mirno i kulturno prosvjedovali kod pomoćnog sudca. Glavni pregovarači i nositelji punomoći prosvjedne note, su za to nagrađeni žutim a najglasniji i prognaničkim kartonom. Zanimljivo je da su dvojica od njih, zaštitari s licencom. Sudac nije shvatio da su ga oni u biti htjeli zaštiti od suigrača, tako da se isti, Škrnjug Vjeko na ražnju……skoro peko. Nakon što je gubio sa dva razlike od NK Međimurca, trener Šparte, iskusni čarobnjak, Sale Jakovljević je uveo jokera s klupe koji mu je u smiraj tekme i donio barem bod, kod aktualnog fenjeraša. U Vardarcu su, kao i Duboševici domaćini pobijedili, sa sad već famoznom brojkom od  dva razlike. U najsjevernijem mjestu aktualnih drugoligaša se i odigrala, najmirnija tekma. Zaključio sam da je to zbog delegata. Naime, tamo je delegat bila, ikona ženskog nogometa, nezaobilazna Branka Juhas, koja je odmah, prije tekme, opizdila šakom o stol, i dala svima do znanja, da se jako dobro snalazi u divljem muškom društvu. I to je donijelo rezultate, svi su bili mirni ko bubice.

Proučavajući 1.ŽNL OBŽ primjetio ,sam da su u Valpovu, nakon što su se pojačali s respektabilnim imenima, nezadovoljni učinkom i bodovnim saldom odlučili sjesti za stol, odnosno sastaviti komisiju. Tako je, glava obitelji Šutalese, inače poslodavac ostalim članovima i kumovima obitelji Brkanese,  Trampolini i Baresse naredio niže podčinjenima da zatome svoje nesuglasice i krenu naprijed sa poslom, što je i dalo rezultata. Svaka sličnost sa pravim osobama ili događajima je sasvim slučajna.
I na kraju da napišem nešto o 2.ŽNL PS., meni zemljopisno najudaljenijoj i totalnoj nepoznanici. Lidera, NK Slogu iz Trenkova, uspješno vodi Jurica JS Bešlić, nekad vrhunski igrač, istodobno tajnik, trener i šta sve ne u požeškom nogometu, Zdravko Mamić zlatne doline. Predsjednik jednog kluba iz Barcelone, istih inicijala, Josep Bartomeu je za Juricu, probušeni kurton. Producenti megapopularne serije Walking Dead, su samo zbog njega odlučili prekinuti istu i snimati, po uzoru na njega, novu seriju Walking Legend. Čovjek je prvi s ekipom koja mjesec dana nije vidjela treninga, kaže u internoj prepisci da samo jedu i piju. Izgleda da dobro jedu, jer su u finišu tekme, na snagu preokrenuli rezultat. Možda ih i ne bi bilo 18 u zapisniku da treniraju.Vjerojatno bi se tri na treningu povrijedila, dva odustala i jedan uvrijedio. Jurica će zasigurno ući u anale hrvatskog sporta, jer je onako ozbiljan i studiozan, sebi zacrtao olimpijski ciklus od četiri godine. Tako će najveći uspjeh hrvatskog sporta u olimpijskoj godini 2020. biti ulazak kluba iz Trenkova u 1.ŽNL. Poznavajući njega više bi mu značila medalja oko vrata u Trenkovu nego u Tokiju.
Podijeli
  •  
  •  
  •