/Ardian Kozniku je rođen na današnji dan BRONČANI VATRENI I PREDSJEDNIK SAVEZA ZA SKOKOVE U VODU
ardian kozniku yt

Ardian Kozniku je rođen na današnji dan BRONČANI VATRENI I PREDSJEDNIK SAVEZA ZA SKOKOVE U VODU

Ardian Kozniku je rođen na današnji dan.

Ardian Kozniku (Đakovica, 27. listopada 1967.), bivši hrvatski nogometni reprezentativac. Rođen na Kosovu, albanskog podrijetla.

Krenuo je s nogometom u rodnoj Đakovici, igrajući za tamošnji Vlaznimi. 1988. igra u Prištini, a nakon dvije sezone odlazi u Split. U hajdukovom dresu igra najbolje u karijeri postigavši nekoliko vrlo važnih pogodaka u skoro 100 utakmica, postavši najbolji strijelac prve sezone HNL-a. Nakon toga uspješno nastavlja i u redovima francuskog Cannesa. U međuvremenu debitira u kockastom dresu, ušavši na poluvremenu prijateljske utakmice sa Slovačkom u Bratislavi. Već u slijedećoj utakmici (ovaj put kvalifikacijskoj) s Litvom, dvije minute nakon ulaska u igru postiže prvi gol za Hrvatsku.

Nakon par sezona u Francuskoj, te jednu na Cipru gdje u prosjeku postiže više od jednog gola po utakmici vraća se u Hrvatsku. U isto vrijeme završio je svoju reprezentativnu karijeru. Do tad je zabilježio sedam nastupa, te sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 98′ gdje nije zabilježio ni minute, ali je dobio brončanu medalju. Posljednju utakmicu odigrao je prije polaska na Mundial, protiv Australije (7:0) u Zagrebu, gdje postiže pogodak.

Kao član reprezentacije 1998. dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Pri povratku u HNL, ovog puta nastupa u modrom dresu Dinama. U te dvije i pol godine bilježi nastupe prvo za Croatiju, a potom i Dinamo, s obzirom da klub mijenja/vraća ime. Nakon osvojena dva prvenstva nakratko prelazi u austrijski FC Kärnten, a potom završava bogatu karijeru u drugoligaškom Hrvatskom Dragovoljcu.

U lipnju 2007. godine Ardian Kozniku izabran je za predsjednika Hrvatskog saveza za skokove u vodu, a na to mjesto došao je kao dobar poznavatelj tog sporta prateći višegodišnji sportski razvoj kćeri Diane, jedne od najvećih nada tog sporta u Hrvatskoj.

Foto Screenshot YouTube

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.