/Anzulović optimist nakon dvije pobjede ŠARIĆ VUKAO U CLUJU
hima-romcro

Anzulović optimist nakon dvije pobjede ŠARIĆ VUKAO U CLUJU

Pred reprezentacijom je, prije tek nekoliko dana, stajala teška borba. Trebalo je krenuti u nov ciklus utakmica s omjerom pobjeda i poraza 1-3, krenuti u Italiju na gostujuću utakmicu, krenuti nakon samo par dana priprema s NBA igračima.

Izbornik Anzulović je najavljivao da ima vjere u svoje igrače još i prije samog okupljanja: Od prvog dana ćemo nastojati da se ne okrećemo u prošlost. Mene interesira da svi zajedno stavimo jedan dio našeg ega sa strane i da krećemo s riječima da možemo, da vjerujemo i da ćemo pokušavati dok god imamo i minimalne šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo.“

 

Pobjeda nad Italijom je dokazala da se zaista može, no za slavlje je ipak bilo prerano jer se utakmica u Rumunjskoj nikako nije smjela izgubiti. U tom je tonu utakmica i započela, Hrvatska je napravila seriju od 6-0, no Rumunji nisu htjeli otići bez otpora. Cijelu su prvu četvrtinu držali priključak pa prva dionica završava rezultatom 18-19 za Hrvatsku.

Početak druge četvrtine donosi iznenađenje i vodstvo Rumunjske nakon dva polaganja Giordana Watsona, a koš Emanuela Catea uz Watsonovu asistenciju i rezultat 25-21 prisiljava izbornika Anzulovića na time-out iz kojeg izlazi drugačija Hrvatska. Najprije trica Roka Stipčevića uz Bogdanovićevu asistenciju i zatim koš Ivice Zubca vraćaju Hrvatsku u vodstvo s namjerom progresivnog rasta. Na poluvremenu se s rezultatom 31:44 za Hrvatsku već puno lakše disalo.

Na kraju treće četvrtine razlika je već +22 za Hrvatsku jer je Dario Šarić samo u toj četvrtini ubacio 11 poena i nekoliko puta asistirao, a utakmica završava sa sigurnih +27 u rukama hrvatskih reprezentativaca i rezultatom 63:90.

 

Saric Rom_cro.jpg

 

Brojem koševa rezultatu su najviše pripomogli Dario Šarić s 22 poena i Ivica Zubac s 20 poena, no svi su igrači ušli u igru i doprinijeli pobjedi. Kompletnu statistiku pogledajte OVDJE.

Rumunjska je ispala iz utrke za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska ide u drugi krug i u borbu s Litvom, Mađarskom i Poljskom u ciklusu utakmica koje će se igrati u rujnu i studenom ove i veljači sljedeće godine.

Podijeli
  •  
  •  
  •