/Ana Crnjac osma, a Hermina Dermiček desetana EP EUROPSKO PRVENSTVO ODRŽANO U POLJSKOJ
POLJSKA MI

Ana Crnjac osma, a Hermina Dermiček desetana EP EUROPSKO PRVENSTVO ODRŽANO U POLJSKOJ

Na ovogodišnjem Prvenstvu Europe u dizanju utega za uzraste U20 i U23, održanom od 20.-27. Listopada u poljskom gradu Zamošću, nastupilo je ukupno 342 natjecatelja iz 36 zemalja.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega iz Europe, u dresu sa državnim Grbom, uspješno su nastupile vukovarske reprezentativke Hermana Dermiček i Ana Crnjac u pratnji svog trenera Milana Kordića.

Prva je na podij izašla Hermana, nastupivši u „A“ finalu kategorije do 75 kg i sa rezultatima u trzaju sa 68 kg, izbačaju sa 82 kg i biatlona sa 150 kg, plasirala se na deseto mjesto. Sva tri ova rezultata su novi državni rekordi za uzraste U17 i U20, što je ukupno 6 novih rekorda.

Ana je nastupila u „A“ finalu kategorije +90 kg i sa rezultatima od 60kg u trzaju,83kg u izbačaju i 143kg u biatlonu, plasirala se na osmo mjesto. Rezultat u izbačaju je novi državni rekord za uzraste U17 i U20, što su dva nova državna rekorda.

Dok su naše reprezentativke vraćale iz Poljske (27.10.), muški članovi KDU „Vukovar“ pod vodstvom trenera  Davora Horvata, imali su nastup u Somboru na međunarodnom turniru „ Stevan Gromilović – Pišta“, gdje su postavili svoje osobne rekorde, a nastupili su Dražen Vidić do 50 kg sa 43+54=97 kg, Nikola Todorović do 56 kg sa 63+82=145 kg i David Todorović do 62 kg sa 45+57=102 kg.

Ovo je bio posljednji nastup dizača utega u sadašnjim kategorijama koje zajedno s postavljenim rekordima, odlaze u povijest a uvodi se po 10 novih kategorija u obje spolne konkurencije i standardi za nove rekorde, koje treba nadmašiti, da bi se bio rekorder a ne kao u nekim sličnim sportovima dizanju utega, gdje nije tako i gdje imamo smiješne svjetske rekorde – rekao je Milan Kordić, trener vukovarskih dizačica.

Podijeli
  •  
  •  
  •