/Američki tenisači rođeni na današnji dan ANDRE AGASSI I BRAĆA BRYAN ROĐENI SU NA ISTI DAN
agassi

Američki tenisači rođeni na današnji dan ANDRE AGASSI I BRAĆA BRYAN ROĐENI SU NA ISTI DAN

Američki tenisači rođeni na današnji dan

Andre Kirk Agassi (Las Vegas, Nevada, 29. travnja 1970.) umirovljeni je američki tenisač iranskog podrijetla, koji je u karijeri bio i broj 1 na ATP ljestvici.

Agassi je u svojoj impresivnoj karijeri osvojio sve što se u tenisu može osvojiti. On je jedan od ukupno pet igrača u povijesti koji su tijekom karijere osvojili sva četiri Grand Slam turnira. Jedini je igrač u muškom tenisu koji je uz 4 najveća osvojio još i momčadski Masters Cup, momčadski Davis Cup te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Osvojio je ukupno 17 turnira iz tzv. ATP Masters serije (više od ijednog drugog tenisača), te ukupno 60 turnira u pojedinačnoj konkurenciji, uz jedan naslov u igri parova. Samo od nagrada u karijeri je osvojio više od 30.000.000,00 USD. Povukao se iz tenisa 3. rujna 2006. godine, nakon poraza u trećem kolu US Opena.

Robert Charles “Bob” Bryan (Camarillo, Kalifornija, 29. travnja 1978.) je američki muški profesionalni tenisač. Uz brata blizanca Mikea, proveo je više od 200 tjedna kao svjetski broj 1 u konkurenciji parova. Osvajač je osamnaest Grand Slam naslova, 11 u konkurenciji muških parova i sedam u mješovitim parovima. Profesionalac je postao 1998. godine.

Michael Carl “Mike” Bryan (Camarillo, Kalifornija, 29. travnja 1978.) je američki profesionalni tenisač. Visok je 191 cm, težak 87 kg i igra desnom rukom. Profesionalac je postao 1998. Uz brata blizanca Boba, jedan je od najboljih igrača u konkurenciji parova u posljednjih nekoliko godina.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •