/A da vratimo Sberbanku kredit!? Rusijo Hrvati dolaze! GRČKA - HRVATSKA 0:0
0000021839_1160_0_withoutgrow

A da vratimo Sberbanku kredit!? Rusijo Hrvati dolaze! GRČKA - HRVATSKA 0:0

Preporođena Hrvatska nogometna reprezentacija potvrdila je odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Rusiji nakon što je u Pireju remizirala bez pogodaka s Grčkom.

Odglumila je Dalićeva momčad Talijane, odigrala na rezultat, stala u čvrsti blok protiv kojeg je limitirana i nemaštovita Grčka imala šanse kao glineni golub na Olimpijadi. Tek su u 2-3 navrata za 90 minuta ozbiljnije priprijetili, a najopasniji pokušaj na utakmici je bio Perišićev udarac koji je na žalost odsjeo na vratnici grčkog gola. Nije Hrvatska igrala niti izbliza kao u Zagrebu, no i ova partija je jasan znak da Hrvatska ima sjajnu momčad, igrače koji mogu sve igrati. Da su se spremni podrediti momčadi, da slijede Dalića i vjeruju mu.

– Odigrali smo pametno, mirno. Sa srca mi je pao kamen od 1000 kila nakon ovog. Sretan sam i zadovoljan, a što se tiče izborničke pozicije – spreman sam. Ako je Savez zainteresiran dogovorit ćemo se za dvije minute. Moram se sada javno ispričati Andreju Kramariću što nije igrao, u utakmicama s Ukrajinom i na Maksimiru s Grcima je to svakako zaslužio, ali danas sam u napadu trebao Mandžukića i Kalinića zbog skok igre, nema problem ispričati se, ali to je bila moja odluka – rekao je Zlatko Dalić nakon susreta.

– Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju smo pokazali kvalitetu i karakater i zasluženo smo tamo gdje nam je objektivno i mjesto. Bila je ovo za nas teška utakmica za nas, nismo odigrali na nivou na kojem mi to možemo i znamo, ali najbitniji je rezultat. Prvu utakmicu smo odigrali na visokom nivou i malo se istrošili, ali nismo izgubili ni uzvratnu utakmicu što je jako važno. Bili smo svi kao jedan. Dalić? Pa bilo bi suludo da ne ostane izbornik ! Mislim da je napravio fenomenalan posao u ovih mjesec dana. Želio bih se zahvaliti i starom stručnom stožeru i izborniku Čačiću, i oni su napravili velik dio posla, ali eto, putevi su nam se morali razići – rekao je najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Dakle, Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji.. S obzirom na posljednje događaje znamo gdje ne trebamo tražiti kredite za financiranje ove pustolovine, no najvažnije je da naša reprezentacija u odličnoj atmosferi ponovno sudjeluje na najvećem svjetskom sportskom događaju! Bravo Vatreni!

Foto: HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •