/3×3 reprezentacija Hrvatske zaustavljena u četvrtfinalu Mediteranskih igara FRANCUSKA IZBORILA POLUFINALE
3x3-mi

3×3 reprezentacija Hrvatske zaustavljena u četvrtfinalu Mediteranskih igara FRANCUSKA IZBORILA POLUFINALE

Nakon pobjede protiv Italije naša se reprezentacija uspjela plasirati u četvrtfinale, no tu ih je zaustavila reprezentacija Francuske

Osamnaeste po redu Mediteranske igre ove se godine održavaju u Tarragoni u Španjolskoj, a među 33 sportske discipline i 4000 sportaša, nalaze se i naši predstavnici 3×3 košarke: Petar Dubelj, Karlo Kovač, Karlo Mikšić i Matej Radunić.

Prvi je to put da je na Mediteranskim igrama klasičnu 5×5 košarku zamijenila 3×3 disciplina, a igra se u kategoriji do 23 godine starosti. 13 muških ekipa je podijeljeno u četiri grupe te najboljih dvoje napreduju do četvrtine finala.

Naša je ekipa prvu utakmicu pomalo neočekivano izgubila od Tunisa 20:17, a zatim dobila Italiju 19:18, dok je ta ista talijanska reprezentacija pobijedila Tunis 21:5.

Karlo Mikšić pojašnjava: „Utakmica s Tunisom je kasnila, čekali smo satima, a na kraju se nismo uspjeli ni zagrijati, niti šutnuti loptu prema košu prije utakmice. Tunis je, s druge strane, tada već odigrao jednu utakmicu.“

Ipak, naša se „mediteranska“ reprezentacija uspjela plasirati u četvrtzavršnicu Igara, no tu ih je dočekala uvijek jaka francuska ekipa. Naši su dečki pružali dostojan otpor, ali rezultat je na kraju ipak pokazao 20:18 za Francusku.

Francuska je na kraju odnijela i zlatnu medalju, a srebrna je bila Italija koju je naša reprezentacija pobijedila u grupnoj fazi.

Podijeli
  •  
  •  
  •