/3. Pumina biciklijada – Tomislav Šedevi 28. svibnja u Požegi TREĆA BICIKLIJADA PO PRVI PUTA NOSI IME TRAGIČNO POGINULOG TOMISLAVA ŠEDEVIJA
12994564_496397910544121_8931835148684662836_n

3. Pumina biciklijada – Tomislav Šedevi 28. svibnja u Požegi TREĆA BICIKLIJADA PO PRVI PUTA NOSI IME TRAGIČNO POGINULOG TOMISLAVA ŠEDEVIJA

Požeška udruga mladih aktivista ili skraćeno PUMA uskoro organizira svoju treću biciklijadu, a ove godine na inicijativu predsjednika Marijana Crnjca održati će se u sjećanje na Tomislava Šedevija, mladića koji je 19. studenog tragično poginuo nadomak Vukovara.

Tomislav, hrvatski vojnik s dvojicom prijatelja uputio se na “pedaločašće”, kako je on zvao svoja putovanja biciklom širom svijeta, u Vukovar odati počast poginulim braniteljima grada heroja. Užasno vrijeme koje ih je pratilo od samog početka nije ga moglo zaustaviti jer “Ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, mogu i ja po kiši ići njima odati počast”. Do Našica su stigla sva trojica, a dalje su nastavili on i Tomislav Crnjac, a pred samim ciljem, nadomak Vukovara, u ulici heroja pao je Heroj ulice. Za Tomislavom je ostala trudna supruga koja je nedavno na svijet donijela njihovu kćer, a uspomene za njim su nebrojene. Sportaš pun života ostavio je neizbrisiv trag u Slavenu iz Gradca gdje je proveo punih 14 godina, te jednu sezonu u Omladincu iz Vrbove, po završetku nogometne karijere okrenio se biciklizmu. Nakon što je biciklom dva puta bio u Međugorju, protekle godine je ostvario pravi pothvat i biciklom otišao u Rim. Jedan put koji se činio kao malo bolje razgibavanje završio je tragično.

7867678560004

Na Trpinjskoj cesti na kojoj su se borili najveći heroji Domovinskog rata kojima je išao odati počast bila je kobna i za njega te kišne večeri u 20,50 minuta, a u svima koji su ga poznavali ostala je velika praznina.

Marijan Crnjac ponukan svime oni što je čuo o Tomislavu došao je na ideju da se Pumina biciklijada nazove po njemu.

– Tomislava nisam osobno poznavao, ali se pogodilo da sam njega i njegove prijatelje susreo dva puta tokom tog njihovog putovanja, na žalost njegovog posljednjeg. Putovao sam za Osijek pa sam njih trojicu sreo na brdu, a zatim i pred Osijekom kada sam se vraćao njega i Tomislava Crnjca. Sutra dan kada sam čuo što se dogodilo znao sam da se o njima radi. Ponukala me ta čitava priča da se nekako pokušamo prisjetiti Tomislava, društvo u Pumi je to rado prihvatilo, pa smo uz pristanak obitelji evo odlučili da se biciklijada zove po njemu, nadam se zauvijek – rekao je Marijan za Sportalo.

šedo

Iznimni sportaš i vjernik Tomislav Šedevi sa suprugom Andreom osnovao je biciklističku udrugu “Tim guvernal” koja je nakon njegove pogibije promjenila ime pa sada ponosno nosi ime Tomislav Šedevi. Mnogobrojni prijatelji, kako sa sportskih druženja, tako i s posla sasvim sigurno neće dopustiti da uspomena na njega izbljedi, pa su s oduševljenjem primili ovu krasnu ideju iz Pume, i sasvim sigurno će ovo biti rekordna biciklijada u Požegi, a vjerojatno i puno šire.

Na dosadašnje dvije biciklijade sudjelovalo je oko 300 biciklista, a u udruzi se ovoga puta očekuje znatno veći broj sudionika. U suradnji s TZ Grada Požege pripremaju zanimljivo druženje po završetku biciklijade na prostoru pored restorana Stari Fenjer u Turniću, gdje vožnja biciklom završava, a sve sudionike očekuje ručak i brojne nagradne igre.

Udruga PUMA poziva sve ljubitelje biciklizma da se pridruže ovom događaju koji je prvotno pokrenut povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije, i i ubuduće će se organizirati upravo u vrijeme kada se obilježava taj dan. Sudjelovanje je besplatno, a sudionici se okupljaju na livadi kod požeškog autobusnog kolodvora od kud će gradskim ulicama stići do Turnića.

Podijeli
  •  
  •  
  •